*/1
lekker

Door het rijke landschap kent Friesland een veelheid aan ambachten en Friese streekproducten. Van bier en kaas tot Fries roggebrood. Hieronder vind je een selectie van wat Friesland als provincie te bieden heeft. 

Als er één product niet in het rijtje met typisch Friese producten mag ontbreken, dan is het natuurlijk roggebrood. Daar weten ze bij bakkerij Van der Meulen in Hallum alles van. Al vier generaties stort deze Friese bakkersfamilie zich vol passie op het maken van meesterlijke bakkerij-producten, waaronder een uitgebreid roggebrood-assortiment. 

De biologische kaasmakerij De Nylander in Workum levert smaakvolle boerenkazen van Jerseykoeien. Rondom de authentieke Workumse boerderij hebben de bruine koeien alle ruimte om zo veel mogelijk buiten te lopen. En dat proef je! De biologische werkwijze van De Nylander resulteert in heerlijke kazen, zoals de authentieke kruidnagelkaas of Goudse naturel, én een bijzondere biologische boter op basis van Jerseymelk

Beerenburg mag dan oorspronkelijk uit Amsterdam komen, toch wordt de Beerenburg van Weduwe Joustra al ruim 150 jaar met liefde en gevoel voor traditie gebrouwen in Sneek. Nadat haar man op jonge leeftijd overleed, begon Anjenette Joustra in 1864 met het maken van Beerenburg. Vandaag de dag is de productie in handen van haar achter-, achter-, achterkleindochter. De vaten zijn wat groter geworden, maar nog steeds wordt de Beerenburg van de Weduw Joustra op authentieke wijze gebrouwen in hetzelfde pand als waar Anjenette Joustra ooit begon.

lokaal
De Fryske
Weduwe Joustra

Deel dit artikel

Benieuwd naar alle producten uit Friesland? 
Bekijk het volledige assortiment Friese streekproducten in de Bidfood webshop.

Kaasmakerij De Nylander

Hoewel lokaal gebrouwen speciaal-bier pas sinds een aantal jaar echt sterk in opkomst is, houdt Us Heit er al een decennialange traditie op na. Sinds 1985 brouwt het kleine familie-bedrijf maar liefst acht heerlijke Us Heit speciaalbieren. Voor het brouwen van deze speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat een extra karakteristieke smaak oplevert.

Bierbrouwerij Us Heit
Frysk Hynder

Een stage bij een Schotse whiskystokerij bracht Aart van der Linde op het idee om in 2002 zijn eigen whisky te stoken. Sindsdien worden in de stokerij in Bolsward de bekende Frysk Hynder whisky’s geproduceerd. In de productie en aanlevering van grondstoffen wordt alleen gebruik gemaakt van leveranciers uit de omgeving. Dit geeft de whisky nog meer regionaal karakter.

Bakkerij Van der Meulen

De Fryske is een klein, jong kaasbedrijf in Oudemirdum. Vanuit een duurzame missie wordt op authentieke wijze een krachtige kaas gemaakt. Volle melk van Friese boeren vormt de basis en bovendien krijgen de kazen alle tijd om te rijpen en zo hun eigen smaak te ontwikkelen. Het resultaat? Een krachtige, romige kaas en typische Friese kaas.

*Deze producten zijn alleen regionaal beschikbaar. 

2 min

lekker
lokaal

Door het rijke landschap kent Friesland een veelheid aan ambachten en Friese streekproducten. Van bier en kaas tot Fries roggebrood. Hieronder vind je een selectie van wat Friesland als provincie te bieden heeft. 

De biologische kaasmakerij De Nylander in Workum levert smaakvolle boerenkazen van Jerseykoeien. Rondom de authentieke Workumse boerderij hebben de bruine koeien alle ruimte om zo veel mogelijk buiten te lopen. En dat proef je! De biologische werkwijze van De Nylander resulteert in heerlijke kazen, zoals de authentieke kruidnagelkaas of Goudse naturel, én een bijzondere biologische boter op basis van Jerseymelk

Als er één product niet in het rijtje met typisch Friese producten mag ontbreken, dan is het natuurlijk roggebrood. Daar weten ze bij bakkerij Van der Meulen in Hallum alles van. Al vier generaties stort deze Friese bakkersfamilie zich vol passie op het maken van meesterlijke bakkerij-producten, waaronder een uitgebreid roggebrood-assortiment. 

Beerenburg mag dan oorspronkelijk uit Amsterdam komen, toch wordt de Beerenburg van Weduwe Joustra al ruim 150 jaar met liefde en gevoel voor traditie gebrouwen in Sneek. Nadat haar man op jonge leeftijd overleed, begon Anjenette Joustra in 1864 met het maken van Beerenburg. Vandaag de dag is de productie in handen van haar achter-, achter-, achterkleindochter. De vaten zijn wat groter geworden, maar nog steeds wordt de Beerenburg van de Weduw Joustra op authentieke wijze gebrouwen in hetzelfde pand als waar Anjenette Joustra ooit begon.

De Fryske
Weduwe Joustra

Deel dit artikel

Benieuwd naar alle producten uit Friesland? 
Bekijk het volledige assortiment Friese streekproducten in de Bidfood webshop.

Hoewel lokaal gebrouwen speciaal-bier pas sinds een aantal jaar echt sterk in opkomst is, houdt Us Heit er al een decennialange traditie op na. Sinds 1985 brouwt het kleine familie-bedrijf maar liefst acht heerlijke Us Heit speciaalbieren. Voor het brouwen van deze speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat een extra karakteristieke smaak oplevert.

Bierbrouwerij Us Heit
Kaasmakerij De Nylander

Bakkerij Van der Meulen

De Fryske is een klein, jong kaasbedrijf in Oudemirdum. Vanuit een duurzame missie wordt op authentieke wijze een krachtige kaas gemaakt. Volle melk van Friese boeren vormt de basis en bovendien krijgen de kazen alle tijd om te rijpen en zo hun eigen smaak te ontwikkelen. Het resultaat? Een krachtige, romige kaas en typische Friese kaas.

Frysk Hynder

Een stage bij een Schotse whiskystokerij bracht Aart van der Linde op het idee om in 2002 zijn eigen whisky te stoken. Sindsdien worden in de stokerij in Bolsward de bekende Frysk Hynder whisky’s geproduceerd. In de productie en aanlevering van grondstoffen wordt alleen gebruik gemaakt van leveranciers uit de omgeving. Dit geeft de whisky nog meer regionaal karakter.

*Deze producten zijn alleen regionaal beschikbaar. 

2 min