CALLEBAUT INTRODUCEERT RUBY RB1
Het is de meest bijzondere vondst op het gebied van chocolade, sinds 80 jaar geleden witte chocolade werd ontdekt. Callebaut introduceert een nieuwe chocoladesoort met een natuurlijke roze-rode kleur en unieke smaak: ruby chocolade.
De zorgvuldige selectie van de juiste cacaobonen in combinatie met de juiste verwerking in België heeft geleid tot een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende kleur is 100% afkomstig uit de cacaoboon. Een geschenk van Moeder Natuur, zonder enige toevoeging van kleur- of smaakstoffen.
Over de toepassing van Ruby RB1 zegt chef-patissier en Belgian Chocolate Master Marijn Coertjens: “Vergeet wat je met traditionele chocolade zou doen. Ruby RB1 opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Een schitterend cadeau voor de creatieve chefs en patissiers onder ons”. De subtiele roze-rode kleur en unieke smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen, zoals repen, bonbons of gedipte koekjes en donuts. Ruby RB1 onthult haar unieke eigenschappen alleen door zorgvuldig de zuurtegraad in het recept te beheren. Houd rekening met onderstaande tips als je Ruby RB1 in je bestaande recepturen wilt verwerken.
brownies.
hebben laten zien dat Ruby RB1 bijvoorbeeld uitzonderlijk goed past bij rosé
champagne, kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals
(blauwe) kaas of kaviaar.
rozenblaadjes toe om de ruby kleur te ondersteunen.
smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, cremeux,
ganache of saus met fris-zure componenten zoals fruitpuree of limoensap.
foodyard + callebaut
Het is de meest bijzondere vondst op het gebied van chocolade, sinds 80 jaar geleden witte chocolade werd ontdekt. Callebaut introduceert een nieuwe chocoladesoort met een natuurlijke roze-rode kleur en unieke smaak: ruby chocolade.
De zorgvuldige selectie van de juiste cacaobonen in combinatie met de juiste verwerking in België heeft geleid tot een intens fruitige smaak met fris-zure accenten en romige toetsen. Het unieke smaakprofiel en de sprankelende kleur is 100% afkomstig uit de cacaoboon. Een geschenk van Moeder Natuur, zonder enige toevoeging van kleur- of smaakstoffen.
CALLEBAUT INTRODUCEERT RUBY RB1
Over de toepassing van Ruby RB1 zegt chef-patissier en Belgian Chocolate Master Marijn Coertjens: “Vergeet wat je met traditionele chocolade zou doen. Ruby RB1 opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Een schitterend cadeau voor de creatieve chefs en patissiers onder ons”. De subtiele roze-rode kleur en unieke smaak komen het best tot hun recht in pure toepassingen, zoals repen, bonbons of gedipte koekjes en donuts. Ruby RB1 onthult haar unieke eigenschappen alleen door zorgvuldig de zuurtegraad in het recept te beheren. Houd rekening met onderstaande tips als je Ruby RB1 in je bestaande recepturen wilt verwerken.
Try this in your own kitchen
Wanneer Ruby RB1 wordt gemengd met vloeistoffen op vet- of waterbasis zullen smaak en kleur afnemen. Combineer daarom recepturen als mousse, ijs, cremeux, ganache of saus met fris-zure componenten zoals fruitpuree of limoensap.
Voeg roodgekleurde ingrediënten zoals rode bietenpoeder of gedroogde rozenblaadjes toe om de ruby kleur te ondersteunen.
Ruby RB1’s unieke smaak en kleur nodigen uit tot prachtige food-pairings. Chefs hebben laten zien dat Ruby RB1 bijvoorbeeld uitzonderlijk goed past bij Rosé Champagne, Kriekbier, gezouten karamel en zelfs hartige ingrediënten zoals (blauwe) kaas of kaviaar.
Bewaar Ruby creaties luchtdicht en op een geurloze, droge en donkere plek.
Ruby RB1 is nog niet geschikt voor gebruik in bakrecepten, zoals koekjes en brownies.
foodyard + callebaut