Compositie van herinneringen
De eerste keer dat Moshik zich liet inspireren door een andere chef was toen hij een groentegerecht van Michel Bras zag. Daarop creëerde hij zijn palet van groenten. Het gerecht bevat het mooiste van het seizoen en alle ingrediënten hebben een verschillende bereiding. Bekijk de video met Moshik waarin hij vertelt over drie gerechten en het achterliggende, openhartige verhaal.
De ingrediënten voor dit gerecht variëren. Tip: kies de lekkerste groente- en fruitsoorten van het seizoen!
- Peer
- Perzik
- Appel
- Witlof
- Roodlof
- Druif
- Pruim
- Paksoi, steel en blad
- Pompoen: butternut en potimarron
- Bloemkool geel en paars
- Romanesco
- Mini prei
- Bimi
- Mini venkel
- Wortel geel en oranje
- Knolselderij
- Pastinaak
- Aardpeer
- Infusie van pijnboomnaalden
- Beurre blanc
Ingrediënten:
- Rauw (fruit)
- Groenten stoven in vegetarische bouillon
- Groenten stoven in citrussap
- Groenten koken in gezouten water
- Groenten grillen
- Groenten stoven in olie
- De saus is een beurre blanc, waarbij de reductie is geïnfuseerd met pijnboomnaalden.
Alle groente- en fruitsoorten hebben een andere bereiding. Bekijk per ingrediënt welke bereiding het nodig heeft.
Optie: wil je er een lactosevrij gerecht van maken? Maak de saus op basis van dashi en verdik het iets met maiszetmeel voor een mooie glans.
Bereidingen:
"Taste has everything to do with a composition of memories. I am particularly inspired by meeting and discovering other cultures, by imagining and by natural phenomena that I see around me."
Moshik Roth van restaurant &moshik (en creatief brein achter &samhoud food) wil creëren. En dat doet hij vanuit emotie. Een gebeurtenis, herinnering of creatieve gedachte vormt de inspiratiebron voor zijn gerechten. Hij neemt geen genoegen met ‘gewone’ smaken, maar experimenteert met buitengewone smaaksensaties, zoals die van gedroogde en gefermenteerde octopus.
Compositie van herinneringen
De eerste keer dat Moshik zich liet inspireren door een andere chef was toen hij een groentegerecht van Michel Bras zag. Daarop creëerde hij zijn palet van groenten. Het gerecht bevat het mooiste van het seizoen en alle ingrediënten hebben een verschillende bereiding. Bekijk de video met Moshik waarin hij vertelt over drie gerechten en het achterliggende, openhartige verhaal.
"Taste has everything to do with a composition of memories. I am particularly inspired by meeting and discovering other cultures, by imagining and by natural phenomena that I see around me."
De ingrediënten voor dit gerecht variëren. Tip: kies de lekkerste groente- en fruitsoorten van het seizoen!
Ingrediënten:
- Peer
- Perzik
- Appel
- Witlof
- Roodlof
- Druif
- Pruim
- Paksoi, steel en blad
- Pompoen: butternut en potimarron
- Bloemkool geel en paars
- Romanesco
- Mini prei
- Bimi
- Mini venkel
- Wortel geel en oranje
- Knolselderij
- Pastinaak
- Aardpeer
- Infusie van pijnboomnaalden
- Beurre blanc
Bereidingen:
- Rauw (fruit)
- Groenten stoven in vegetarische bouillon
- Groenten stoven in citrussap
- Groenten koken in gezouten water
- Groenten grillen
- Groenten stoven in olie
- De saus is een beurre blanc, waarbij de reductie is geïnfuseerd met pijnboomnaalden.
Alle groente- en fruitsoorten hebben een andere bereiding. Bekijk per ingrediënt welke bereiding het nodig heeft.
Optie: wil je er een lactosevrij gerecht van maken? Maak de saus op basis van dashi en verdik het iets met maiszetmeel voor een mooie glans.
Moshik Roth van restaurant &moshik (en creatief brein achter &samhoud food) wil creëren. En dat doet hij vanuit emotie. Een gebeurtenis, herinnering of creatieve gedachte vormt de inspiratiebron voor zijn gerechten. Hij neemt geen genoegen met ‘gewone’ smaken, maar experimenteert met buitengewone smaaksensaties, zoals die van gedroogde en gefermenteerde octopus.